Forårsrengøring? Sådan kommer du i gang

Selvom de fleste af os ikke rigtigt orker at gå i gang med at gøre rent, så kan der alligevel være rigtig mange fordele ved at man en gang om året, rengør sit hjem lidt mere grundigt, end man ellers plejer at gøre løbende.

En forårsrengøring er en god mulighed for at få vasket køkkenskabe, renset sine møbler, klinkerne på badeværelset og så videre. Altså typisk opgaver som man ikke får prioriteret løbende igennem ugen.

I denne artikel får du en række gode råd til, hvordan du kommer i gang med forårsrengøringen, og hvor du kan starte.

Giv gardinerne en tur og smid puder i tørretumbleren

Sæt din tørretumbler på arbejde og smid gardiner, gardiner og smid endda puder i tørretumbleren i 15 minutter på “kun luft”-cyklus, og hæng derefter op igen med det samme for at undgå rynker.

Giv bogreolerne et nyt liv

Efter alle de hyggelige vinterlæsninger, kan dit bibliotek have brug for en oprydning. Brug et par minutter på at organisere dine sofabordsbøger, sengebordsromaner eller yndlingsmagasiner. Du kan alfabetisere, koordinere efter farve eller sortere efter størrelse. Sørg for at støve hylderne af, før du sætter noget tilbage på plads.

Giv loftet en omgang

Forårsrengøring handler om at tackle de områder, du glemmer resten af året. Grib en udtrækbar støvsuger og angreb loftsventilatorer, hængende og forsænkede lamper, lister og mere. Sørg for at starte din rengøring her fra top til bund, så du ikke behøver at støvsuge dine gulve to gange.

Udskift klimaanlæggets filtre

Foråret er det perfekte tidspunkt at rengøre eller udskifte HVAC- og vinduesklimaanlægsfiltre, før du begynder at bruge dem regelmæssigt i sommermånederne. Det er bedst at tjekke med din enheds producent for den anbefalede måde at rense filtre på, hvis de er vaskbare.

Rengør børns legetøj

Når det kommer til rengøring af legetøj til børn, så overse ikke bekvemmeligheden ved din opvaskemaskine eller vaskemaskine! Til plastiklegetøj skal du vælge krystal eller hurtigcyklus på din opvaskemaskine og springe det opvarmede tørre over. For udstoppede dyr skal du først tjekke plejemærket og derefter stikke dem i en netpose eller pudebetræk, før de smides i vaskemaskinen på en forsigtig cyklus. En hurtig gang-over med en fnugrulle kan også hjælpe.

Vask sengetøjet

Det er tid til at tage fat på omfangsrige genstande, du typisk undgår: rengør de puder og vask dynerne! Du behøver kun at rengøre disse genstande to eller tre gange om året, så de bør være øverst på din liste i løbet af forårsrengøringssæsonen. Men sørg for at tjekke producentens etiket, før du smider dem i vaskemaskinen.

Kom af med støvmider i din madras

Det er det perfekte tidspunkt at være opmærksom på, hvad der er under lagnerne. For at rengøre din madras skal du trykke fast med støvsugerens polstring og sprækkeværktøjer for at rengøre toppen og siderne. Efter støvsugning skal du desinficere din madras med en desinficerende spray som Lysol. Du kan også bruge en tøjdamper eller et strygejern til at dræbe støvmider nær overfladen. Støvsug bagefter.

Smid gammelt tøj ud

Gå gennem tøj og sko fra sæsonen, der lige er slut – og fjern alt, der er plettet, trænger til reparation eller slidt. Gå endnu en gang gennem forårs- og sommertøj, når du tager det ud af opbevaringen. Prøv noget, du er usikker på, før du giver det skabsplads.

Rengør din vaskemaskine

Før du begynder at mærke en lugt i dit apparat, skal du rengøre din vaskemaskine ved at tilføje blegemiddel og tænde for den specielle vaskemaskine-rengøringscyklus på din maskine, eller ved at bruge en vaskemaskine.

Tør tørretumbleren af

Mere end 15.000 brande starter i hjemmets vaskerum hvert år. Ud over at fjerne fnullermænd fra din tørretumblers filter efter hver belastning, træk svært tilgængelige fnug ud med sprækkeværktøjet på din støvsuger for at suge snavs op. Støvsug også under, omkring og bagved tørretumbleren.

Desinficer din elektronik

Dårlige nyheder: Din mobiltelefon rummer sandsynligvis flere bakterier end dit toiletsæde. For at rengøre din telefon skal du slukke for den og derefter tørre den af med en mikrofiberklud efterfulgt af en Lysol-serviet. Lad det lufttørre i fem minutter, før det tørres af med køkkenrulle eller mikrofiberklud endnu en gang. Den samme metode fungerer godt til at desinficere anden elektronik, såsom fjernbetjeningen til dit tv og computermus.

Tøm, organiser og rengør din pung

Tag alt ud, smid skrald og organiser genstande efter kategori. Sorter mindre genstande, som læbestifter, i små poser eller pungorganisatorer, før du sætter dem tilbage i dem. Tør ydersiden af med en desinfektionsserviet, hvis den er lavet af et holdbart, vandafvisende materiale.

Related Posts