Gør arbejdspladsen behageligere med god akustik

Et godt arbejdsmiljø har rigtig meget at skulle have sagt, når det kommer til effektiviteten og kvaliteten af det arbejde, der bliver udført på den. Det gælder både medarbejdernes vilkår og samarbejdet, men de fysiske rammer har faktisk også meget at skulle have sagt, når det handler om at få de ansatte til at trives på arbejdet. En ting, der nemt kan komme til at være en gene, er dårlig akustik.  

Dårlig koncentration og dårlig performance 

I et åbent kontor, vil der ofte være en stor risiko for dårlig akustik. Det er, fordi det typisk er mange bare, glatte og hårde overflader som gulve, borge, vægge og lofter, der kaster lyden tilbage ind i rummet fremfor at absorbere den. Dette skaber ekko og rumklang i lokalet, der kan gøre det til et rigtig dårligt sted at arbejde.  

Mange oplever, at deres koncentrationsevne i høj grad forværres, når der er larm omkring dem. Og i et åbent kontor med dårlig akustisk, vil denne larm meget nemt kunne opstå. Blot en helt almindelig samtale mellem to medarbejdere, kan ende med at virke enormt larmende, hvis der er dårlig akustik. Og især hvis flere grupper er i gang med at tale sammen på samme tid, kan det næsten uudholdeligt for nogle. 

Heldigvis er det nemt at løse problemet med dårlig akustisk. Det gælder bare om at få fat i de rette produkter. 

Nemme og stilrene løsninger 

At skabe god akustisk på arbejdspladsen behøver ikke at betyde, at man skal gå på kompromis med stilen. En diskret løsning, der på samme tid er effektiv, er at sætte simple akustikplader på lofter eller vægge. Disse kan være samme farve som den overflade, de påsættes, og de vil derfor ikke vække særlig stor opsigt.  

Det er dog også muligt at skabe en løsning på den dårlige akustik, der på samme tid tilføjer stil til kontoret. Det an opnås ved at bruge et akustikpanel som akustikvæg. Disse kan laves i træ ved at sætte trælameller op på en væg, og dette skaber et flot, moderne og varmt udseende, der kan give lidt ekstra karakter til arbejdspladsens fysiske rammer. 

Hvis en mere fleksibel løsning er påkrævet, er det også muligt at få flytbare akustikvægge, der nemt kan rykkes rundt og placeres mellem arbejdspladser. Dette kan både bidrage til både at skabe ro og give medarbejderne en mere uforstyrret arbejdsplads. Et de kan let flyttes igen, hvis kontoret skal indrettes anderledes i fremtiden. 

Related Posts