Hvad er filler i læberne?

Filler i læberne også kaldet ”lip fillers” er en af de mest populære typer af fillers. De øger volumen af dine læber.

Overvejer du at få filler i læberne skal du have et godt fysisk og mentalt helbred og have realistiske forventninger til resultatet. Læs mere i denne artikel om emnet.

Lip fillers er injektioner, der tilføjer volumen til dine læber. De er en type dermal fyldstof. Lip fillers består af syntetisk hyaluronsyre (HA) — HA er et naturligt stof i din krop. Der er mange forskellige mærker af læbefillers, herunder Juvederm®, Restylane® og Perlane®.

At få filler i læben er en personlig beslutning. At forfølge dine ønsker og ønsker for din krop kan være styrkende.

For at komme i betragtning til læbefillers bør du:

  • Være ved et godt fysisk helbred.
  • Hav realistiske forventninger.
  • Ikke have en aktiv oral infektion, herunder forkølelsessår.

Mange mennesker, der får læbefillers, ønsker at øge størrelsen på deres læber. Du ønsker måske at forstørre størrelsen af dine læber af mange grunde, herunder:

  • Gendannelse af en tidligere læbestørrelse

Når du bliver ældre, kan dine læber blive mindre eller tyndere, din ”philtrum” (rillen mellem din overlæbe og septum) kan blive længere og fladere, og afstanden mellem mundvigene (intercommissural afstand) kan øges.

  • Korrigering af formen på dine læber

Det er almindeligt, at dine læber har forskellige størrelser eller former (asymmetriske).

  • Udglatning af rynker

Når du smiler eller griner, udvikler du nogle gange rynker på siderne af din mund.

  • Bedre selvtillid

Lip fillers kan hjælpe med at forbedre dit selvværd og kropsopfattelse.

Filler i læben genopretter eller tilføjer volumen til dine læber. De stopper ikke ældningsprocessen, men de kan hjælpe med at forsinke behovet for en mere invasiv kirurgisk læbeforstørrelse, såsom læbeimplantater eller et læbeløft. De kan også hjælpe dig med at opnå et ønsket look, som booster dit selvværd.

Over tid kan du miste volumen i dine læber, hvilket kan være et resultat af genetik, rygning eller solskader.

At få filler i læben er efterhånden ret almindeligt. I 2018 udførte sundhedsudbydere i hele verden over 2,1 millioner læbefiller-procedurer. Resultatet holder typisk i 12 til 18 måneder. Det afhænger dog af din alder og hvor hurtigt din krop nedbryder kalorier til energi (metabolisme). Yngre mennesker har en tendens til at forbrænde kalorier hurtigere, så filler i læben holder ikke så længe hos yngre, som det gør hos ældre.

Værd at vide inden du får filler i læben

Dit fysiske helbred og dit ansigts form er vigtigt at overveje, inden du får foretaget filler i læben. Din sundhedsplejerske vil evaluere dit generelle helbred, herunder eventuelle allerede eksisterende helbredstilstande eller risikofaktorer. Tal med din læge om eventuelle allergier, du også har. Og fortæl dem om enhver receptpligtig eller håndkøbsmedicin (OTC), som du tager, inklusive naturlægemidler.

Din læge vil undersøge og måle dit ansigt. De vil også tage billeder af dit ansigt og læber til din lægejournal.

Når du overvejer størrelsen på dine læber, er det vigtigt at forestille sig, hvordan du vil se ud. Tænk på at få en ny klipning. Du kan vise din frisør et fotografi for at give dem en idé om, hvordan du gerne vil have dit hår til at se ud. Dog kan din frisør fortælle dig, at dit hår ikke vil ligne billedet på grund af din hårtekstur, hårgrænse, volumen eller længde.

Du vil måske have dine læber til at ligne en berømtheds læber, men det er måske ikke muligt, fordi din ansigtsform og -træk er unikke. Spørg din sundhedsplejerske, om det er nyttigt at bringe et billede ind. Men vær forberedt på grundigt at beskrive, hvordan du vil have dine læber til at se ud, hvis din sundhedsplejerske ikke ønsker at referere til et fotografi.

Related Posts