Mangler du tid til at læse? Her er 3 gode råd 

Det er dejligt at læse, og de fleste har stor gavn af det. Det er beviseligt, at det har gode effekter på hjernen, og at det nedsætter stress. Én af grundene til, at mange danskere ikke får læst, er imidlertid, at de mangler tiden til det. Derfor får du her 3 gode råd til at skabe mere tid til læsningen. 

Fordybelse er ét af de nøgleord, der kendetegner læsning. Man kan forsvinde ind i hele verdener og universer, når man læser, og det er enormt stimulerende for hjernen. Det kan også give en bedre nattesøvn (hvis altså ikke det er alt for spændende), hvis man læser inden sengetid.  

Læsning gør os nemlig rolige og afslappede, og det er i det hele taget en sund aktivitet. Men hvordan finder man lige tiden til det? Jo, du kan fx starte med et par simple, men gode råd! 

Råd #1: Spild ikke tiden eller kræfterne 

Hvis man generelt mangler overskud i hverdagen, er læsning ikke det mest nærliggende at give sig i kast med. Til gengæld vil sofa og TV nok virke indbydende. Du kan imidlertid skabe mere tid og overskud med et godt bordopvaskemaskine tilbud

En bordopvaskemaskine er en lille og smart opvasker, som ikke fylder det store. Derfor er der plads til den i både studieboliger og små lejligheder, og den er perfekt, hvis du har en mindre opvask. I det hele taget kan du med fordel skabe mere tid med smarte maskiner, der kan tage sig af det kedelige. Det kunne fx også være en robotstøvsuger. På den måde får du selv mere tid til de sjove ting, der giver mening – som læsning. 

Råd #2: Lav nogle faste læse-rutiner 

Et andet rigtig godt råd, når det gælder at skabe tid til læsningen, er at planlægge dig ud af det. Man kan godt have følelsen af, at der ikke er ret meget tid i hverdagen. Men ofte handler det om, at tiden bliver brugt på unødige aktiviteter, der egentlig ikke giver os ret meget. 

Tænk bare på, hvordan og hvor ofte du bruger de sociale medier. For mange danskere kan der faktisk gå ret lang tid med, at man bare scroller det ene og det andet nyheds-feed – uden egentlig at bemærke det. Det er blevet automatiseret i sådan en grad, at man ikke engang tænker over det. 

Derfor vil du med al sandsynlighed opdage, at der er tid nok til at læse, hvis bare du planlægger. Det kan fx være en halv time inden sengetid, eller måske bare et kvarter. Det kan også være med en god kop te eller kaffe, når du kommer hjem fra skole eller arbejde. 

Råd #3: Nyd det! 

Det tredje råd handler om at være nærværende og nyde det, når du læser. Det vil nemlig virke motiverende, så du får lyst til at gøre det mere. Og så vil du være langt mere tilbøjelig til at skabe tid til læsningen i hverdagen. God fornøjelse og god læsning! 

Related Posts