Sådan får du råd til at læse på livet løs 

At læse er at leve; man får sig en masse oplevelser uden at flytte sig geografisk. I stedet får man lov til at fordybe sig i en historie som transporer læseren ind i en anden verden. Det kan til gengæld hurtigt løbe og blive svært at få råd til de mange bøger, især hvis man i forvejen har et begrænset budget at leve for. Men læs med her og få nogle tips til at skabe mere økonomisk luft. 

Bøger er en billig måde at komme ud og rejse på. Fra sin behagelige sofa kan man dykke ned i magiske verdner, interessante karakterer og nervepirrende fortællinger. Er man en stor bogelsker kan priserne dog syne lidt høje når man slæber flere hjem ad gangen. I stedet kan man overveje andre løsninger til at skabe større mulighed for at læse så meget man vil.  

Lån eller byt bøger 

I stedet for at købe bøger i ny stand fra butikker, kan man i stedet vælge at låne sine bøger fra biblioteket. På den måde er der næsten ingen ende for hvor meget man kan tillade sig at låne og læse. Den eneste ulempe er, at andre har haft bogen i hænderne før dig. Men det er en lille pris at betale for en spændende historie. 

Man kan også friste sine læseglade venner til at bytte bøger. På den måde får man fornyet sin bogreol med jævne mellemrum og man får muligheden for at læse en bog som en man holder af, har nydt godt af. På den måde bliver der også skabt et fællesskab ud af det.  

Skær ned på andre udgifter 

Hvis man holder af at kæbe nye bøger, kan man i stedet forsøge at skære ned på andre dyre udgifter for at få råd til flere bøger. Har man eksempelvis taget en masse små lån forskellige steder, kan man ofte med fordel samle sine lån og spare lidt penge i mellem tiden. Læs mere på jubii.dk/tjenester/laan/samlelaan for at læse mere om fordelene ved samlelån. 

En af de største fordele ved at have et samlelån er, at renten bliver lavere hvilket dermed gør rådighedsbeløbet større. Samtidig gør det også, at man har bedre overblik over sine lån og hvilket kan skabe noget mere mentalt overskud som en sidegevinst. Med styr på sine lån og øvrige udgifter, kan der potentielt være mere økonomisk plads til at læse flere nye bøger.  

Aktiviteten at læse bøger er en berigende oplevelse som alle, ikke mindst børn, bør have muligheden for at få så ofte det behages. Bøger kan give noget og sætter tanker og fantasien i gang på den måde som visuel underholdning ikke kan. Med disse få tips kan du forhåbentlig komme til at læse lige så meget du vil. 

Related Posts