Sundt sovemiljø for hele familien

Du har garanteret tit hørt voksne mennesker snakke om, hvor trætte de er eller omkring hvor vigtig deres søvn er for dem. Det er den også, og det er ofte for voksne, at søvnen bliver afbrudt af udefrakommende faktorer, for eksempel børn.

Men søvn er mindst lige så vigtig for netop børn, og det kan være virkelig ødelæggende for dem, hvis de ikke for søvn nok. Derfor er det vigtigt for alle familiens medlemmer, at de har et sundt sovemiljø.

Godnat og sov godt

Vi bruger mange timer i løbet af vores liv i sengen. Det gælder i høj grad voksne mennesker, men i endnu højere grad børn, der skal have væsentlig flere timers søvn hver dag. Det er derfor vigtigt, at der bliver skabt et sundt og hyggeligt sovemiljø, der kan danne grundlaget for god søvn.

Du kender det helt sikkert selv, hvor ødelæggende det kan være at sove et par nætter i en dårlig seng. Det ønsker ingen at udsætte deres barn for, så noget af det vigtigste, i forhold til at skabe et godt sovemiljø er at investere i gode børnesenge. Det skaber det bedste fundament for at dit barn kan ligge godt og få en god nattesøvn.

Gør sengetid til hyggetid

Det er ikke alle børn, der er helt enige i, at sengetid er et lige så skønt tidspunkt, som mange voksne hurtigt opdager. Derfor kan sengetid ofte være forbundet med kampe om at skulle i seng. Men et tip til at ændre det til noget hyggeligt, kunne være at ændre på sovemiljøet eller ændre på rammerne for sengetid.

Det kunne starte med en ny smart og god seng, det kunne også være med et par bamser eller ved at omdanne sengen til en hule med en sengehimmel. Selv de mindste ændringer kan få værelset til at føles anderledes og måske hjælpe til at barnet synes det er hyggeligt at være der.

I forhold til rammerne omkring sengetid kan du prøve at introducere læsningen inden sengetid, eller massage eller andet, I kan lide at lave sammen. På den måde kan sengetid blive til hyggetid.

Related Posts