Tag en stak bøger med i sommerhuset i Nordjylland 

København er en dejlig by. Muligvis den skønneste by i Europa. Her finder man alt hvad man skal bruge af specialbutikker, museer, dagligvareforretninger og forlystelser. Man er ikke langt fra vennerne, for København er en stor by, med mange mennesker, og det er ikke svært at finde venner. Det er skønt at bruge byen, men det er sandelig også dejligt at sidde derhjemme, i sin bedste stol, og fordybe sig i en god bog. Læsning er en vigtig del af manges liv. 

Men der er også tidspunkter, hvor byen bare er for meget. Hvis naboen har håndværkere gående 24/7 og larmer og buldrer, så man ikke kan koncentrere sig om de gode tekster i bøgerne, så må man bare væk. Langt ud på landet, hvor der er fred og ro til at læse og fordybe sig. Gå lange ture i klitterne og blive blæst igennem. Et sommerhus i Nordjylland er en velsignelse for mange københavnere. Her finder de sig selv igen, og lader op til nye udfordringer på stenbroen. 

God litteratur i kufferten 

Nogle foretrækker krimier og gode romaner. Nogle dykker ned i digtsamlinger med ny eller gammel lyrik af høj klasse. Andre har kastet deres kærlighed på selvhjælpsbøger eller bøger om mystik og spiritualitet, og atter andre sluger den ene fagbog efter den anden, og bliver klogere af det. Lige meget hvilken slags litteratur, man sværger til, så er læsning i sommerhuset noget af det bedste. Her finder man den ro, der skal til, når man virkelig trænger til at fordybe sig i stoffet. 

Alt efter vejret kan man vælge sit yndlingssted at læse. En hængekøje i haven er jo helt oplagt, når solen skinner og det er vindstille. Hvis det blæser og rusker, så kan en udestue være det rigtige sted. Om vinteren må man ty indendørs, hvis man skal læse. Men sommerhuse har altid den der atmosfære, som indbyder til fordybelse. Man kan ikke altid forklare hvorfor. Det er bare sådan. Formentlig har det noget at gøre med at man aldrig skal arbejde, når man er i sommerhus. Huset er til for at skabe ramme om afslapning. 

Ud af bøgerne 

Men man kan også nå et mætningspunkt med sin læsning. Et punkt, hvor der bare skal ske noget andet. Så kan man lede efter sex i Nordjylland eller spille ludo med familien. Man kan altid finde sex og escort i Danmark, hvis man bare leder de rigtige steder. Man kan også gå en lang tur, eller tage et smut ned på den lokale kro og få noget godt at spise. Der er også tilbud at finde i områder med sommerhuse. Ellers kan man slutte ferien her, og rejse hjem til København igen. 

Related Posts