Undgå skader i dit hjemmearbejde

ANNONCE

Corona-tiden har tvunget mange danskere til at tænke kreativt i deres arbejde. Den store smitterisiko har gjort, at flere arbejdspladser også har valgt at sende deres medarbejdere hjem for at arbejde. Til trods for at hjemmearbejde har mange åbenlyse fordele i forhold til spredning af virus, så kan det godt give nogle andre udfordringer.

Faktisk viser det sig, at mange mennesker får flere skader i kroppen grundet dårligt opsatte hjemmearbejdspladser. Her er det især skader og smerter i skulderbladet, nakke og lænderyggen som er de mest hyppige. Meget tyder dog på, at hjemmearbejde kommer til at vare ved i lang tid endnu, så hvordan undgår man skader i den forbindelse? Er der noget du aktivt kan gøre? Her får du 3 gode råd fra en fysioterapeut i København:

Bevæg dig så meget som muligt

I løbet af en almindelig arbejdsdag bevæger vi os helt naturligt meget. Det kan være, når man skal hente sin kaffe, går til og fra møder samt skal hente diverse ting. Dette kan man godt mangle, når man ikke længere omgås andre mennesker i sin arbejdshverdag. Derfor er det op til en selv at sørge for, at man får bevæget sig nok til dagligt. I den forbindelse er det en rigtig god ide at tænke kreativt. Bevægelse kan nemlig både være brug af træningsudstyr men sådan set også en god gåtur eller en lang cykeltur ud i det fri.

Når man bevæger sig, stimulerer man samtidig kroppens muskler. Dette er vigtigt, da meget stillesiddende arbejde i løbet af dagen, kan gøre musklerne spændte og irriterede.

Variation, variation, variation!

Mens vi er ved bevægelse, så kan en anden vigtig faktor til at undgå smerter også nævnes: Variation! Her tænker jeg især på i forhold til din siddestilling og måde at bevæge dig på. Tidligere troede man, at der fandtes en enkelt korrekt siddestilling til at arbejde i. Tanken var, at hvis man sad i andet end denne position, så ville man få smerter i kroppen. I dag ved vi dog, at dette ikke helt er tilfældet mere. I dag handler vi mere ud fra udtrykket, at ”den næste stilling er den bedste stilling”. Omformuleret betyder det, at alle siddestillinger i udgangspunktet er gode – bare du ikke sidder i dem i for lang tid ad gangen. Du kan altså med andre ord sagtens sidde med en skæv, rundet eller strakt ryg, bare du husker at skifte stillingen, når det begynder at gøre ondt.

Gå langsomt frem

Hvis du som mange andre har været vant til at gå i fitnesscenter for at få din træning, så er du for tiden lidt presset. Det tvinger mange til at begive sig ud i uvante former for træning så som løb eller cykling. Uden forudgående kendskab til skader kommer man dog nemt til at overbelaste sin krop. Det er derfor vigtigt, at du går stille og roligt frem, hvis du vælger at starte på en ny form for træning. Bevægelse er i sagens natur næsten udelukkende godt, man skal bare moderere hvor hurtigt, man går frem.

Related Posts